Ev yapımı vişne likörü

Çok sevdiğim bir arkadaşım sayesinde yeni bir konuya ilgi duymaya başladım;evde likör yapımı.Aslında internette gezindiğinizde oldukça fazla miktarda vişne likörü tarifi var.Bir tane de ben ekleyeyim.Vişne likörü,yapımı kısa bekleme süresi oldukça uzun bir süreç.Sabredip ne kadar uzun süre bekleyebilirseniz o kadar lezzetli ve keyifle içeceğiniz likörünüz olmuş oluyor.Ben bekleyemedim ama oldukça fazla miktarda hazırlamış olduğum için neredeyse tam kıvamına gelene kadar hafta hafta oluşum aşamasındaki lezzet değişimlerini yakalayabilmiş oldum.Şu anda da dostlarla her gün kahvemizle birer kadeh içmekten çok keyif alıyoruz.
Şimdi malzemeleri anlatmaya başlayayım.
1017688_10151788620634863_1996090313_n
Vişneleri güzelce yıkayıp,saplarını çıkarınız.Ben çekirdeklerini çıkartmadım.Vişnenin miktarı için bir şey söylemiyorum istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.Şunu sakın unutmayın likörünüzü hazırlayacağınız kavanozunuz vişne miktarının en az üç katı kapasitesinde olmalı.Kavanozun dibine iki parmak kalınlığında vişne koyunuz,üzerine vişneleri kapatacak kadar tozşeker koyunuz.Fotografta gördüğünüz gibi hala vişneler görünür durumda.Eğer çok tatlı olmasını istiyorsanız daha fazla şeker koyabilirsiniz tabi.Benim size tavsiyem çok şeker katmamanız.Bir iki tane çubuk tarçın,bir tutam karanfili de
şekerin üzerine koyduğunuzda ilk kat tamamlanmış oluyor.Şimdi bu işlem sırasını kavanozun üzerinde vişnenin iki katı kadar yer kalana değin tekrarlayın.Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş görecek bir yere koyunuz.
1017688_10151788620654863_282041141_n
Bu fotoğrafta gördüğünüz kavanoz bir litrelik, denemek için az miktarla başlamıştım.Ama kısa sürede bu işi başarabileceğimi anlayınca devamını yukarıda söylediğim büyüklükteki kavanozlarda yaptım.
1017688_10151788620649863_2068679938_n
Aklınıza geldikçe kavanozu yatırın kaldırın ki her meyve güzelce güneş ışığı alarak erimeye,sulanmaya başlasın.Kavanozdaki vişne suyunun miktarını gözlemleyin.Baktınızki artık sıvı miktarında artış yok,güneş altında geçirmesi gereken süre sona ermiş demektir.(İşte kavanoz vişne miktarının en az üç katı olsun dememin sebebi bu çünkü oldukça fazla miktarda sulanıyor.Bir de üzerine daha alkol ekleyeceğiz).Şimdi kavanozu açın,aslında henüz likörünüz olmadı ama şu anda meyve alkolü oluştu kendi kendine.Bu lezzeti bir tadın lütfen.Benim çok hoşuma gitti müthiş bir lezzet.Hatta ben sıcak günlerde bu oluşan içecekten bir çay bardağı alıp büyük bir bardakta bir şişe maden suyu ile karıştırdım.İçine bolca buz ve nane yaprakları koydum.Bu da hoş bir içecek oluyor.
Şimdi sıra geldi karışıma alkol eklemeye.Ben iki ayrı şekilde hazırladım.Seneler önce bir arkadaşımda vişne likörü içmiştim ve çok beğenmiştim.Nasıl yaptığını sorduğumda “klasik vişne likörü ama yanlışlıkla votka yerine cin koydum” demişti.Ben de kavanozlardan birini cinle birini votkayla hazırladım.Alkol miktarı hakkında bir şey söylemek istemiyorum.Bu tamamen sizin keyfinize bağlı bir şey.Sert olmasını istiyorsanız fazla miktarda votka,biraz yumuşak içimli olmasını istiyorsanız daha az miktarda votka ekleyiniz.İçerken vişne,tarçın,karanfil rayihalarını tek tek hissederek içmek istiyorsanız votka yerine cin kullanınız.Alkolü de ekledikten sonra kavanozları karanlık bir yerde beklemeye alınız.Ben kavanozlarımı siyah,büyük çöp torbalarının içinde bekletiyorum.
İlk hazırlığını Temmuz ayında yapmıştım,Aralık ayında tam kıvamına geldi.Ben haftada bir kavanozumu açıp tadım yaptım,alkol eklemesi yaptım.Deneye deneye,ekleye ekleye bu işi başardım.Şimdi sevdiklerimle kah evde,
1552757_10201646307334246_973570204_n
kah dağbaşında keyifle içiyoruz.
1426152_10152338920819863_2045124516_n
Siz de deneyin çok lezzetli oluyor.
Servis yapmadan önce mutlaka süzün ve soğutun.Ben vişnelerini çikolatalı pastalarımda kullanıyorum çok lezzetli oluyor.

Reklamlar
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s