Ünye fındığı ve İzmir kuru üzümü ile lezzetli bir kek

Daha önce tarifini vermiş olduğum kakaolu kek herkes tarafindan çok beğenildiği için,artık bu tarife başka malzemeler ekleyerek çeşitlemeler yapıyorum.
Sevgili kuzenlerimin Karadeniz’in şirin ilçesi Ünye’de fındıklıkları var.Tabi bize her sene bol miktarda taze taze fındıklar geliyor.Bir arkadaşımın da amca oğlu kuru üzüm ihracatçısı oradan da kuru üzüm geliyor…

Bu durumda bana da bu lezzetli fındık ve üzümlerle kekler,kurabiyeler yapıp dostlarla paylaşmak düşüyor.

Bu da çok lezzetli oldu denemenizi tavsiye ederim.

3 yumurta (ile bir ölçü yapın)
1 ölçü şeker
1 ölçü süt
1 ölçüden biraz az sıvı yağ
2,5 ölçü un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 ölçü fındık(fındıklar iri çekilmiş ya da kıyılmış ve kavrulmamış olursa çok güzel oluyor)
1 ölçü kuru üzüm
Yumurta ile şekeri güzelce çırpıp içine sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.Başka bir kapta;un,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek diğer karışıma ekleyelim.Tahta bir kaşıkla güzelce karıştıralım.Fındıkları ekleyelim,üzümleri az bir unla unlayalım (yoksa dibe çöküyorlar)ve son olarakta unlanmış üzümleri ekleyip son bir defa daha malzemeleri yedirene kadar karıştıralım.Yağlanmış kek kalıbımıza koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırında 45 dakika pişirelim.İIlk yarım saat fırının kapağını açmazsanız iyi olur.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Kekler içinde yayınlandı ve , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s