Sirken ya da Hoşkıran ya da Hoşveren

Sirken ya da Hoşkıran ya da Hoşveren (bilmediğim başka isimleri de olabilir);çocukluğumda sebze bahçemizden toplardık,ekerek ya da dikerek yetiştirilen bir ot değildir,doğada kendiliğinden oluşur.Doğanın bize hediyesidir.Ama artık bu tür sağlıklı ve lezzetli otlara da hormon karıştırmaya başladılar.Çoğunun boyutları orjinal ölçülerinin iki üç misli ve eski lezzetleri yok.
Söz konusu lezzetli ottan hem kavurma hemde salata yapılabiliyor.Ben sizlere salatasını anlatmaya çalışacağım.

1 demet Sirken-Hoşkıran-Hoşveren otu (bahçeniz varsa bakın mutlaka bir salata yapacak kadar bulabilirsiniz ya da pazarlarda zaten satılıyor)

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sirke

Yarım çay bardağı zeytinyağı

5-6 diş sarımsak.

Yeşilliği temizleyip yıkadıktan sonra içine tuz katılmış kaynamış suda 15 dakika haşlanıyınız (ancak sap kısmından bir parça alarak yumuşak olup olmadığı kontrol ediniz,ben biraz diri seviyorum siz hoşlanmayabilirsiniz.Gerekiyorsa bir süre daha haşlayınız.Haşlama işlemi bittikten sonra yeşillikleri bir süzgece alın ve üzerine bolca soğuk su dökünüz).Sonra bırakın suyu süzülsün.Servis tabağına alın ve üzerine isteğinize bağlı olarak limonlu ya da sirkeli sos dökünüz.Sarımsağını koymayı ihmal etmeyin derim.Ben üzüm sirkesini daha çok yakıştırıyorum.

Afiyet olsun.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Ot yemekleri, Mutfak işleri:Salatalar içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s