Elmalı kek

2 yumurta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
1/2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
4-5 kaşık süt
1 paket kabartma tozu
1+1/4 cup (ya da 1,5 neskafe fincanı)un
4 e bölünmüş 3 ya da 4 adet elma
tarçın

Elma ve tarçın hariç tüm malzemeyi güzelce karıştıralım,yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.Karışımın üzerine bolca tarçin serpelim,üzerine elmaları batıralım.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.Kontrol etmeyi ihmal etmeyin sakın çünkü çok çabuk pişiyor.Fırından çıkarıp servis tabağına aldığınız kekin üzerine tekrar tarçın serpiniz.

Afiyet olsun.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Kekler, Uncategorized içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s