Baharatlı ve kuruyemişli kurabiyeler


Sevgili arkadaşımın kuruyemişli kurabiyesinde biraz değişiklik yaparak denedim ve ortaya başarılı bir sonuç çıktı (fotografını çekmek için bile yeterince kurabiye kalmadı:)).

Bu kurabiyenin orjinal tarifini okumak için

http://istanbultek.blogcu.com/kuru-yemisli-kurabiye/6339129

adresine uğrayabilirsiniz.

Bense bu kurabiyeyi şu şekilde yaptım.
1 yumurta,
1 çorba kaşığı toz şeker (orjinal tarifte şeker miktarı daha farklı,ben kurabiyeye çikolata parçacıklarıda koyduğum için şeker miktarını mümkün olduğunca azalttım ),
2 kaşık yoğurt,
200 gr.dan 2 parmak az margarin,
250 gr -300 gr un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya,
kabartma tozu kullanmıyoruz,
en son damla cikolata,kuru kayısı,kuru üzüm,dut kurusu,ceviz,incir,fındık,kuru erik,tarçın,toz haline getirilmiş karanfil,rendelenmiş taze ya da un haline getirilmiş kurutulmuş zencefil,rendelenmiş muskat.(Bu baharatların miktarını özellikle vermiyorum çünkü ben ve ailem bu baharatları çok seviyoruz ve çok bol kullanıyoruz ama herkese aynı keyfi vermiyor.O yüzden baharat ayarını lütfen kendi damak tadınıza göre ayarlayın).
Cıvık bir hamur oluyor, kasıkla tepsiye dizin,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Harika bir lezzet,denemenizi tavsiye ederim.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Kurabiyeler içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s