Radika salatası

1 demet radika

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sirke

Yarım çay bardağı zeytinyağı

5-6 diş sarımsak.

Yeşilliği temizleyip yıkadıktan sonra içine tuz katılmış kaynamış suda 5 dakika haşlanıyınız.Bu süre bence tam kıvam hem çok yumuşamamış oluyor hem de hala yemyeşil görüntüde oluyor.Haşlama işlemi bittikten sonra yeşillikleri bir süzgece alın ve üzerine bolca soğuk su dökünüz.Sonra bırakın suyu süzülsün.Servis tabağına alın ve üzerine isteğinize bağlı olarak limonlu ya da sirkeli sos dökünüz.Sarımsağını koymayı ihmal etmeyin derim.Ben üzüm sirkesini daha çok yakıştırıyorum.

Afiyet olsun.

Not:Çoğu ot haşlanıp salatası yapıldığında genellikle hepsinin görüntüsü birbirine benziyor.O yüzden bazı otları pişirmeden görüntüleyeceğim.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Ot yemekleri, Mutfak işleri:Salatalar içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s