Havuçlu kek

4 yumurta (bu dört yumurta ile bir ölçü yapıyoruz)
1/2 ölçü şeker (biz fazla şekerli sevmediğimiz için bu ölçü kullanıyorum,eğer siz çok şekerli seviyorsanız bir ölçü,eh orta karar derseniz 3/4 ölçü şeker kullanınız)
1/2 ölçü sıvı yağ (ben saf zeytinyağ kullandığım için bu ölçüden de az koyuyorum).
Süt ya da yoğurt kullanmıyoruz ,çünkü havuç zaten sulanıyor.
3 ölçü un
2 paket kabartma tozu (çünkü bol ceviz ve havuç koyuyoruz ancak yetiyor)
1 paket vanilya
1 ölçü iri dövülmüş ceviz (bir kısmını yağı çıkana kadar dövün;ozaman kek sanki margarinle yapılmış gibi ağızda dağılıyor)(Cevizleri buzdolabı poşetine koyup bir şişe yardımıyla dövüyorum).
2 ölçü havuç rendesi.
1,5 çorba kaşığı tarçın

Yumurtayla şekeri güzelce çırpıyoruz,sonra sıvı yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.Başka bir kaba 3 ölçü unu eliyoruz.2 paket kabartma tozu ve vanilyayıda una katıp elimizle iyice karıştırıyoruz ki kabartma tozu ya da vanilya bir yerde birikmesin.Aynı karışıma cevizi,havucu ve tarçını da ekleyip havuçların etrafı unla kaplanana kadar karıştırıyoruz.Karışımı diğer tarafta bekleyen;yumurta,şeker,yağ karışımına ekleyip birbirine yediriyoruz.Isterseniz kek kalıbına,isterseniz fırına dayanıklı her hangi bir başka kaba boşaltıp önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
Ellerinize sağlık,afiyet olsun.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Kekler içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s