Çikolatalı kurabiye

Bu yazı için günlüğüme 11.Şubat.2011 tarihini not düşmüşüm.
Bodrum’da bir kaç günden bu yana hava okadar sıcak bir duruma geldiki;evdeyken kapılar pencereler açık oturuyoruz ya da bahçelerde sezon çiçeklerimiz,sebzelerimiz için hazırlık yapıyoruz.Bu arada yürüyüş yapmayıda ihmal etmiyoruz.Bir yürüyüş sırasında fotografını gördüğünüz çiçekleri topladık.Bu bitkinin Bodrum’daki adı ANA BABA KOKUSU imiş.Bitkinin yeşil yaprakları kullanılarak hazırlanan bir karışım saçlardaki kepeklenmeye iyi gelirmiş.Aslında arkadaşlar bu karışımı yapmak için toplamışlardı ama ben topladığımı vazoma koyacağım dediğimde,bir bana bir de elimdeki çiçeğe bakıp topladığım miktarı tatminkar bulmadıkları için ellerindekileri de bana verdiler.Çok güzeller ama değilmi?Lavanta çiçeğine benzer bir de kokusu var.
Yürüyüş sonrası sitenin önünde tam vedalaşıyordukki.Birinin aklına site bahçesinde piknik yapmak geldi.Dedim ya hava çok güzel ve içeriye girmek istemiyorlar.(Ah canım Neslihan arkadaşım sen de burada olsan nasıl hoşuna gider.Tam senin gibi yeni arkadaşlarım.Gerçi sen hava soğukta olsa eve girmezsin.Seni çok seviyorum canım arkadaşım).Hemen her kes ben şunu yaparım,sen şunu yap diye iş bölümü yaptılar.Bu hanımlar bir kaç aydan buyana beraberler onun için her kes kimin neyi iyi ve çabuk yaptığını biliyorlar.Ben daha yeni olduğum için bana bir şey söylemediler.Sen de gel, bizim misafirimiz ol dediler.
Ama tabiki elim boş gidemezdim.Ben de hemen tatlı yerine geçsin diye bu çikolatalı kurabiyeyi yaptım.Şimdiye kadar yiyen her kes çok beğeniyordu zaten ama bu sefer ağzında sadece 6 dişi olan 1 yaşındaki minik kız bile çok beğenerek kemirdi.Bence deneyin.Memnun kalacağınıza garanti veriyorum.

200 gram oda sıcaklığında tereyağ
200 gram şeker
2 tane yumurta
350 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
250 gram iri parçalar halinde kesilmiş çikolata

Yumurta,şeker ve yağı çırpalım.Çikolata hariç diğer malzemeleri başka bir kapta karıştırıp,yumurtalı karışımla birleştirip iyice yedirelim.En son çikolata parçalarını ekleyelim.Hamur çok yapışkan bir duruma gelecek.İki kaşık yardımıyla fırın tepsinize küçük miktarlarda hamuru koyup (pişerken çok yayılıyor) 175 derece sıcaklıkta 15 dakika pişirelim.Yinede kontrollu pişirin lütfen,yağlı bir hamur olduğu için voltajın yüksek veya düşük olmasından bile etkilenebiliyor.

Afiyet olsun.

Reklamlar
Bu yazı Mutfak işleri:Kurabiyeler içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s